Skip to content

Cine suntem?

SC Agrocomplex Birlad SA s-a infiintat in baza HG nr 266 din 12 aprilie 1991, privind infiintarea de societati comerciale in agricultura. Societatea a luat fiinta in urma desfiintarii fostei Intreprinderi Agricole de Stat Barlad si preluarea patrimoniului acesteia.

La inceput SC Agrocomplex Birlad SA era specializata pe cultura cerealelor, a plantelor tehnice, vitei de vie si cresterea animalelor, dar, in prezent, societatea se axeaza exclusiv pe cultura cerealelor si a plantelor tehnice.

Culturile de pe terenurile agricole luate in arenda in cea mai mare parte, sunt situate in partea de S-V a judetului,in zona dealurilor Barladului, intinzandu-se de o parte si de alta a raului Tutova pana la revarsarea acestuia in apa Barladului, precum si in N-E judetului Galati.

Folosirea integrala si eficienta a pamantului este una din preocuparile de baza ale specialistilor din cadrul societatii. In functie de rentabilitatea pe care o asigura pe primul loc este cultivarea graului dupa care urmeaza floarea soarelui,rapita, in, soia, orz.

In procesul de productie agricola, orice producator cauta sa obtina un raport cat mai favorabil intre efortul depus si rezultatul muncii sale. Adversarul producatorului agricol este natura cu comportarea ei independenta, dar prin efortul specialistilor nostri si a tehnologiilor aplicate reusim sa obtinem rezultate foarte bune .

In prezent, la SC Agrocomplex Birlad SA, comercializarea produselor se efectueaza numai pe baza de contracte ferme obtinute printr-o testare permanenta a beneficiarilor. Produsele sunt destinate in cea mai mare parte pietei interne, preturile practicate sunt cele negociate cu beneficiarii pe baza antecalculatiilor de pret.